Hlavní navigace

Markíza stahuje Televízne noviny Headlines

21. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 2. 2008

Po více než měsíci se rozhodla slovenská komerční televize Markíza stáhnout svou novou zpravodajskou relaci Televízne noviny Headlines. Důvod, který jí k tomu vede, je prostý, jejich klesající sledovanost. Televize ztratila v období od 14. ledna přibližně půl milionu diváků a její sledovanost se málokdy od změny dostala nad hranici jednoho milionu. Dnes o tom informuje server Mediálne.sk. Za neúspěchem může stát podle deníku SME jejich nestabilní členění, zbytečné živé vstupy a chybějící dynamika. Televízne noviny se vrátí na obrazovky ve staré podobě 25. února.

S podobnou inovací přišla od 4. února i česká komerční televize Prima. Dala své zpravodajské relaci nový kabát, moderátorské dvojice a nasadila ji do nového času. Nejprve vypadal tento krok jako dobrý nápad, ale později se ukázal opak. Prima získala v první den sledovanost téměř jeden a půl milionu diváků, pak však začala sledovanost klesat a rychle se dostala pod milionovou hranici. V posledních dnech se zdá, že se ustálí kolem šesti set tisíc diváků. Je to přitom horší výsledek, než když své zpravodajství vysílala před sedmou hodinou proti České televizi. Tehdy se pohyboval rating okolo milionu diváků. Krok zpět se však už v tomto případě očekávat nedá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).