Hlavní navigace

Markíza musí zaplatit pokutu téměř půl milionu korun za pořad Sexy výhra

7. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rozhodnutí Nejvyššího soudu je konečné, takže se provozovatel programu Dajto, společnost Markíza Slovakia, nemůže proti němu odvolat.

Rovných 16 tisíc euro, tedy v přepočtu přibližně 438 tisíc korun, bude muset zaplatit jako pokutu slovenská televize Markíza. Rozhodl o tom tamní Nejvyšší soud. Markíza se provinila tím, že 11. a 20. ledna loňského roku odvysílala na svém kanálu Dajto pořad Sexy výhra, který se však dostal do rozporu se zákonem tím, že obsahoval nejednoznačné, nepřesné a nesprávné instrukce o způsobu řešení zadaných úkolů. Příklady, které se měly ve vysílání řešit, se totiž ukázaly prakticky jako nesplnitelné.

Tipy C

K TÉMATU: Regulátoři evidují už více než stovku podnětů na podvodné televizní linky

Rozhodnutí Nejvyššího soudu je konečné, takže se provozovatel programu Dajto, společnost Markíza Slovakia, nemůže proti němu odvolat. Rada vydala v souvislosti s vysíláním audiotextových soutěží zatím pět rozhodnutí o uložení sankce – čtyř pokut v celkové výši 32 tisíc eur, v přepočtu přibližně 877 tisíc korun, a jedno upozornění na porušení zákona. Dále vede vůči vysílatelům několik správních řízení. Všechny pokuty mají jedno společné – byly uloženy společnosti Markíza Slovakia, která se však proti nim odvolala.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).