Hlavní navigace

Markíza International už brzy na Skylinku. Datum ale není jasné

16. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Stanice Markíza International by se měla brzy objevit i na satelitní platformě Skylink. Jednání právě probíhají.

Minulý týden se v médiích objevila informace, že stanice Markíza International by se měla objevit také v programové nabídce satelitní televize Skylink. Podle slovenské skupiny Markíza probíhají v současné době jednání se satelitní TV Skylink o možnostech zařazení stanice Markíza International do nabídky. Je proto předčasné nyní hovořit o konkrétních termínech, dokud nedojde k podpisu smlouvy, dodává PR manažer Lukáš Kočišek.

Podle Kočiška si od tohoto kroku skupina Markíza slibuje další pokrytí divácky oblíbené původní tvorby televize Markíza na území České republiky. Na dotaz serveru DigiZone Kočišek také upřesnil, že stanice bude již od svého počátku u Skylinku dostupná výhradně pro zákazníky s regionem Česká republika podobně jako stanice Nova International společnosti CET21, která je dostupná pouze pro diváky s regionem Slovensko.

Zeptali jsme se také, zda zařazení programu Markíza International bude znamenat definitivní konec programů skupiny Markíza (Markíza, Doma, Dajto) pro diváky s nastaveným regionem Česká republika u satelitní TV Skylink. Skupina Markíza nás ale s tímto dotazem odeslala na satelitní TV Skylink. Ta dlouhodobě uvádí na svém webu vysvětlení – „program dostupný jen pro karty užívané na území Slovenské republiky“. Reálně však tyto programy divákům fungují.

Dá se předpokládat, že po dohodě bude stanice dostupná v balíčku Digital podobně jako stanice Nova International pro slovenské diváky. Stejně tak není jasné, zda se stanice od počátku objeví v HD kvalitě.

BRAND24

Stanice Markíza International začala své vysílání 1. února 2016 v 06:00 ráno pořadem Teleráno. Vysílá pouze svou původní tvorbu, na kterou má vysílací práva i mimo území Slovenska, jde například o pořady Kredenc, Televizní noviny, Teleráno či Svokra a nebo seriály Ordinácia v ružovej záhrade, Druhý dych, Horúca krv nebo Mesto tieňov. Naopak na této stanici nenajdou diváci akviziční pořady, pro které má skupina Markíza zakoupenou licenci na odvysílání pouze pro území Slovenska – kvůli tomuto zamezení tato stanice vůbec vznikla. Pokud je na hlavní Markíze vysílán pořad s právy, i mimo území Slovenska je vysílání souběžné, v opačném případě je na stanici Markíza International vysílán pořad alternativní (původní seriál či původní pořad).

Přikládáme také seznam operátorů v České republice, kde je stanice Markíza International k dnešnímu dni dostupná (zdroj: markiza.sk):

4NET TV services s.r.o.
CABTEL mont ZLÍN s.r.o.
COPROSYS, a.s.
Dragon Internet, a.s.
Grape SC, a.s.
HC KABEL s.r.o.
Jiří Ouda
JON CZ s.r.o.
KabelSat s.r.o.
SAT-AN CableNet a Multimedia s.r.o.
STAR-NOVA s.r.o.
TETA s.r.o.
TV OSOBLAHA s.r.o.
WMS, s.r.o.
CATR, s.r.o.
ELSAT, s.r.o.
KABEL OSTROV , s.r.o.
KATRO SERVIS, s.r.o.
DWP s.r.o.
PODA a.s.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).