Hlavní navigace

Majitel Skylinku potvrdil, že připravuje expanzi do Maďarska

13. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Satelitní služba Skylink před týdnem představila svým zákazníkům balíček maďarských kanálů. O expanzi operátora služby na tamní trh se hovořilo delší dobu.

Lucemburská společnost M7 Group, která v České republice a na Slovensku provozuje satelitní služby SkylinkCS Link, chystá expanzi na maďarský trh. Jejich někdejší šéf a současný člen představenstva firmy Jaromír Glisník už to potvrdil místním médiím. Několik desítek minut před nimi informaci přinesl maďarský web sat-tv-radio.hu. Glisník zatím nechtěl prozradit bližší informace, firma je hodlá zveřejnit, až bude tento krok aktuální. Server DigiZone.cz se snažil zástupce obou operátorů kontaktovat, někdejší šéf Skylinku měl ale dlouhodobě obsazeno.

BRAND24

K TÉMATU: Do nabídky Skylinku přibyly i maďarské stanice, operátor je nabízí v balíčku

M7 Group se konkrétně chystá na převzetí tamního satelitního operátora Hello HD. Prozatím těsně spolupracujeme a zvažujeme další společné projekty, uvedl Jaromír Glisník. Expanze do Maďarska by však neprobíhala pravděpodobně prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, ale satelitu Eutelsat 9A na 9 stupních východně. Právě zde Hello HD své programy distribuuje. Skylink nedávno zařadil do své nabídky balíček maďarských stanic, který nabízí jak zákazníkům v České republice, tak i na Slovensku. O jeho možné expanzi na tamní trh už se spekulovalo delší dobu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).