Hlavní navigace

Maďarsko opět rozšiřuje pokrytí pozemním digitálním signálem

21. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 11. 2011

Telekomunikační operátor Antenna Hungaria, maďarská obdoba Českých Radiokomunikací, rozšíří v následujících týdnech pokrytí digitálním pozemním signálem na dalších 20 lokalit. Zpráva je zajímavá především pro Slováky, kteří s Maďary na jihu sousedí. V posledních týdnech došlo ke spuštění DVB-T signálu z lokalit Miskolc/Avas, Fehérgyarmat/Pe­nyige a Aggtelek/Perkupa.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Maďarsko ukončí vysílání mobilní televize DVB-H, rozšíří naopak DVB-T

Pokrytí digitálním pozemním signálem se stále zvyšuje. K dispozici ho bude mít už 98 % všech obyvatel Maďarska, což se rovná současnému pokrytí signálem analogového veřejnoprávního kanálu M1. DVB-T se bude spouštět konkrétně v oblastech Balassagyarmat, Malta, Battonya, Bonyhád, Dorog, Eger, Fony, Keszthely, Kőszeg, Lenti, Saly, Sátoraljaújhely, Siklós, Szigetvár, Thomas a Zirc. Novým středně výkonným vysílačem je pak Nagy Hideg-hegyről. V Maďarsku vládne optimistická nálada. Vše směruje postupně k úplnému vypnutí analogového vysílání a diváci by se měli dočkat olympiády v HD rozlišení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).