Hlavní navigace

Maďarsko chce zahájit řádné digitální vysílání v roce 2007

2. 3. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
2. 3. 2006

Maďarsku by mělo být v roce 2007 spuštěno řádné digitální vysílání. Na základě vládního usnesení z března 2005 se v první fázi spustí tři celoplošné vysílací sítě (ostrůvkovou metodou jako v Německu), ve kterých budou neplacené kanály, řekl to dnes na bratislavské konferenci Středoevropské radiokomunikační dny 2006 Rudolf Karpati z maďarské společnosti Antenna Hungaria.

To ale zatím není možné, protože současný deset let starý mediální zákon nezná digitální vysílání a do dubnových voleb parlament nebude schopen dohody na novele. Po vypnutí analogu, které Maďarsko plánuje na 31. prosince 2011, vzniknou ještě další tři sítě. Země tedy žádá o šest multiplexů DVB-T a jeden další pro DVB-H.

Antenna Hungaria usiluje o licenci pro pilotní vysílání DVB-H v Budapešti v druhém pololetí roku 2006. V Budapešti a u Balatonu nyní probíhají pilotní vysílání DVB-T, které obsahují jen tři veřejnoprávní televize, protože legislativa takto neumožňuje šířit komerční televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je výkonným ředitelem společnosti Internet Info, s.r.o. a v současné době předsedou Výkonné rady SPIR. Věnuje se marketingu, internetovému prostředí, médiím a příležitostnému moderování. Své občasné postřehy umisťuje na web Simindr.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).