Hlavní navigace

Maďarské UPC popírá přesun na jinou orbitální pozici

20. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 6. 2008

Přesun platformy UPC Direct na jinou orbitální pozici dnes oficiálně pro server Satkurier.pl odmítla maďarská pobočka kabelového a satelitního operátora UPC. Máme platné dlouhodobé smlouvy na vysílání z pozice Astra 19.2 st. vých. a převod platformy je zkrátka nereálný, konstatovalo tiskové oddělení z Maďarska. Operátoři pravidelně zvažují podle UPC možnost přijmu z alternativních pozic, a proto se provádějí i tyto zkoušky. Provozovatel satelitu Thor, společnost Telenor, měl dle vyjádření satelitní a kabelové firmy ukázat, že je schopen šířit pravidelné rozhlasové a televizní vysílání.

BRAND24

Dle vyjádření serveru tvCentrum, které jsme vám přinesli dnes dopoledne, jsou však právě ony dlouhodobé smlouvy jedním z hlavních faktorů pro přesun UPC Direct na jinou satelitní pozici. Brzy jim vyprší platnost a o kapacitu má mít zájem francouzská platforma TPS. Dalším jazýčkem na vahách má být pak také nedostatečný datový prostor pro nové kanály a tím i budoucí rozšiřování platformy. Ovlivňujícím faktorem by podle tvCentra mohla být i skutečnost, že platforma bude myslet především na maďarské a rumunské abonenty. Na těchto trzích už funguje rumunská Digi TV, která působí právě na onom satelitu.

K TÉMATU:
Satelitní služba UPC Direct zkouší novou pozici. Přesune se?
satCentrum: Zákazníky UPC Direct zřejmě čeká přetáčení parabol

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).