Hlavní navigace

Maďaři mohou sledovat další HD kanály, naladí je i Moravané

2. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
2. 7. 2009

Maďarská terestrická platforma MinDig TV nabízí od 1. července stanice ve vysokém rozlišení (HDTV), a to M1 a M2. Diváci už tak mohou sledovat nekódovaně třetí HDTV program. V multiplexu C je už totiž jako free-to-air program šířena stanice Duna HD. Tato možnost se týká DVB-T vysílání ze tří lokalit, a to Budapešť (55. kanál), Kabhegy (64. kanál) a Szentes (60. kanál). Oba programy jsou součástí multiplexu A.

Dohoda mezi Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. a Magyar Televízió (MTV) byla uzavřena jako dlouhodobý kontrakt trvající do září 2020. Výkonný viceprezident maďarské veřejnoprávní televize Medveczky Balázs uvedl, že médium podporuje nové technologie a je připravena na budoucí výzvy. Provozovatel MinDig TV si pro změnu pochválil rozhodnutí média, které považuje za jednoho z nejaktivnějších hráčů na trhu.

BRAND24

Digitální vysílání maďarské televize mohou naladit také někteří diváci na Moravě, kteří jsou vybaveni odpovídajícím terestrickým, popř. kombo set-top-boxem s podporou MPEG-4 a obrazem ve vysokém rozlišení. V Maďarsku vysílá kromě již zmíněných sítí také multiplex A od společnosti Antenna Digital. Ten je však placený a obsahuje pouhé dvě stanice – ATV a Hír TV. Celkem vysílá ve všech maďarských multiplexech pět programů ve standardním rozlišení a tři HD kanály.

Zdroj: mindigtv.hu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).