Hlavní navigace

Liga mistrů v České televizi? Do budoucna to nemusí být samozřejmost

24. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize se v budoucnu nebude účastnit bitev o vysílací práva k velkým komerčním akcím, jako je například Liga mistrů. Koupí je pouze tehdy, bude-li to mít pro ni logiku.

Přímé přenosy z fotbalové Ligy mistrů na ČT 4 nemusí být v budoucnu samozřejmostí. V dnešním rozhovoru pro Hospodářské noviny to uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák, podle něhož jde o čistě komerční produkt, jako je tomu v případě Formule 1 nebo MotoGP. O nákupu budeme uvažovat pouze v případě, že to bude mít logiku a pokud budeme schopni pořídit práva za rozumnou cenu, konstatoval Dvořák. Ve Formuli 1 navíc chybí pomyslná česká stopa.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ČT 4 už nebude dávat Ligu mistrů v úterý, drží ale semifinále a finále

Hledáme cesty, jakým způsobem udržet kvalitu sportovního kanálu a zároveň ufinancovat televizní práva velkých událostí. Čekají nás horší časy, protože řada velkých událostí se začíná prodávat nikoliv jako celek, ale po balíčkách, zdůvodnil v Hospodářských novinách šéf Kavčích hor. Česká televize se nyní bude muset dobře rozmýšlet, které sporty pořizovat a které naopak nikoliv. Do cenových bitev prý rozhodně nepůjde. Pokud je koupí některá z komerčních televizí za vysokou cenu, pak ať je má, my si vezmeme zbytek, dodal Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).