Hlavní navigace

Lidé z Domažlicka si stěžují na nedostatek informací o DVB-T

1. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 11. 2006

Národní koordinační skupina pro zavádění zemského digitálního televizního vysílání (NKS) se stala terčem ostré kritiky obyvatel Domažlicka. Místním starostům se nelíbí, že stát prostřednictvím NKS nezahájil slibovanou informační kampaň ke spuštění přechodného digitálního multiplexu A z vysílače Vraní vrch. Předsedu NKS Zdeňka Duspivu kritizovali i účastníci úterního semináře České televize v Plzni. Nelíbilo se jim například, že v multiplexu A není hned od začátku televize Nova.

Pro informovanost lidí se udělalo minimálně. Pokud chtějí vypnout analog, měl stát kampaň zabezpečit. Není navíc jasné, jak bude řešen příjem pro obce u hranic, kde nebude signál, postěžoval si v Domažlickém deníku Hynek Říha z Poběžovic. Obyvatelka Holýšova Marta Konopíková připouští, že o digitální televizi „něco četla“, postrádá ale informace pro zákazníky kabelových společností. To aby si lidi nekupovali set-top-boxy zbytečně. Kampaň o digitálním příjmu podle mne byla nedostatečná, řekla listu.

BRAND24

Václav Mach z Luženiček se domnívá, že stát pro informování občanů nic neudělal: Myslím si ale, že když se digitál nedělá celoplošně, měly lidi v našem regionu včas a dostatečně informovat České radiokomunikace. Ředitel úseku vysílacích služeb ČRa Martin Roztočil na úterním semináři v Plzni zopakoval, že občanům z Domažlicka je určená bezplatná telefonní linka 844 900 001 a webové stránky ČRa. Vlastní kampaň pro tento region spustila také Česká televize.

Kritice se brání také předseda NKS Zdeněk Duspiva. Kampaň je připravena a pojede, až ji smluvně vypořádá Ministerstvo informatiky jako zadavatel a až budou hlavní informace, uvedl pro server DigiZone.cz. O problémech se zařaděním Novy do domažlického multiplexu se NKS podle Duspivy dozvěděla až z tiskové zprávy během semináře.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).