Hlavní navigace

Liberecko se dočká dětského kanálu ČT :D i ČT art, z vysílače Černá Studnice

5. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český telekomunikační úřad koordinuje na žádost operátora Regionální sítě 7 vysílací kanál 29. Kvůli omezením z německé strany by mohl vysílat sníženým výkonem.

Dětský kanál České televize ČT :D i umělecký ČT art by mohly v brzké době vysílat pozemní cestou i na Liberecku. Právě Liberec je největším městem, které není pokryto signálem těchto dvou nových programů ČT a diváci za to Kavčí hory silně kritizují. Podle informací serveru DigiZone.cz už probíhá mezinárodní koordinace vysílacího kanálu pro Regionální síť 7, v níž oba nové programy vysílají, na vysílači Černá Studnice u Jablonce nad Nisou. Ze stejné lokality už vysílá celoplošný multiplex 4, který stejně jako Regionální síť 7 provozuje Radim Pařízek.

BRAND24

K TÉMATU: Ptejte se Pavla Hanuše a Ivo Ferkla (nejen) na problémy s příjmem ČT :D a ČT art

Nové programy ČT, ale také ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT Sport HD a televize Retro a Rebel, by měly z Černé Studnice vysílat na kanálu 29. Termín spuštění vysílače je závislý na dokončení mezinárodní koordinace, kterou zajišťuje Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Právě ten rozhodne o novém kmitočtovém přídělu pro Regionální síť 7. Vzhledem k určitým komplikacím z německé strany nelze vyloučit, že výkon vysílače bude nižší než u multiplexu 4.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).