Hlavní navigace

Letní taneční megahit Mr Saxobeat vyrobila firma spojená s Novou

6. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 6. 2011

UVNITŘ VIDEO Za letošní obrovský úspěch tanečního hitu Mr Saxobeat od dvaadvacetileté rumunské zpěvačky Alexandry Stan stojí společnost Central European Media Enterprises (CME), majitel televize Nova, respektive produkční firma MediaPro Pictures. CME to uvedla v pátek na svých webových stránkách. Singl Mr Saxobeat je možné stylem zařadit do žánru Eurodance.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Dotuje Adrian Sarbu z prodeje akcií CME svůj vlastní mediální podnik?

CME uvádí, že písnička je v současné době číslem 1 v devíti zemích v hitparádě iTunes, startovala jako číslo 5 v britské UK TOP 40, za týden se jí podařilo poskočit o 33 míst, a například v internetové hitparádě YouTube se umístila na 14 místě s 50 miliony zhlédnutími. Internetová encyklopedia Wikipedia dále uvádí, že byla kromě Rumunska číslem 1 také v Dánsku, Itálii nebo na Slovensku. V České republice se umístila na třetím místě v hitparádě sestavené IFPI. Výkonná ředitelka MediaPro Music Entertainment Dana Adam označila Alexandru Stan za dokonalé ztělesnění rumunského hudebního stylu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).