Hlavní navigace

Leoš Pohl: Multiplexy B a C zahájí vysílání nejdříve na jaře 2007

16. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
16. 2. 2006

Řádného vysílání přechodných digitálních multiplexů B a C se diváci dočkají nejdříve příští rok na jaře. Na dnešním semináři občanského sdružení Hermes o financování digitálního vysílání to řekl Leoš Pohl, předseda představenstva společnosti Czech Digital Group (CDG), která je provozovatelem sítě B a v Praze vysílá na 46. kanále televizní programy Prima, Óčko, TOP TV a 24cz.

BRAND24

Je dokonce možné, že tyto multiplexy nezahájí vysílání v přechodném režimu do poloviny roku 2007, protože držitelé digitálních licencí do té doby nebudou připraveni vysílat, uvedl Pohl. Zároveň dodal, že licenční řízení na obsazení programových pozic v multiplexech B a C, které probíhá od listopadu 2004, dostalo povážlivou trhlinu v podobě nové mediální legislativy, která RRTV neumožňuje udělit digitální licenci pro program v konkrétní vysílací síti.

Podle současné zákonné úpravy by se měl provozovatel digitální televize dohodnout s některým z provozovatelů vysílacích sítí. Mělo by záležet na něm, s kým uzavře smlouvu. Je to důležité také pro nás, protože si budeme chtít vybrat takové partnery, u kterých nebude hrozit, že zkrachují, vysvětlil Leoš Pohl. Pokud totiž nějaký provozovatel ve vaší síti zkrachuje, můžete jeho program vyměnit nejdříve za rok, rok a půl. Pokud zkrachují dva ze čtyř, jste na bankrot.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).