Hlavní navigace

Kvůli úmrtí Věry Chytilové mění večerní program i Nova Cinema

13. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nova na svůj seriálový a filmový kanál nasadí mimořádně snímek Kalamita v hlavní roli s Boleslavem Polívkou. Ten si v něm zahrál začínajícího železničáře.

Přeorganizovat večerní vysílání se kvůli smrti uznávané režisérky a „první dámy českého filmu“ Věry Chytilové rozhodla nejen Česká televize, která k tomuto kroku na poslední chvíli přistoupila již včera, ale také mediální skupina Nova. Ta na svůj tematický kanál Nova Cinema mimořádnou programovou změnou nasadí Chytilové snímek Kalamita, kde se v hlavní roli objevil herec, komik a mim Boleslav Polívka.

Bolek Polívka opouští vysokoškolské studium, aby navázal na rodinnou tradici a stal se železničářem. Jeho idealistické představy o poctivosti, nezištnosti a upřímnosti se zde brzy střetávají s drsnou realitou, prozradila stručně k ději Žaneta Vindušková z programového oddělení Novy. Žádné další změny Nova ve vysílání svých kanálů nechystá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).