Hlavní navigace

Sněmovní kulturní výbor schválil digitální novelu vysílacího zákona

10. 11. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 11. 2005

Poslanecká sněmovna bude moci ještě na své listopadové schůzi projednat novelu zákona o rozhlasovém a televizním vysílání, která se týká digitalizace. Kulturní výbor sněmovny ve středu večer po bouřlivé diskusi schválil návrh sociálnědemokra­tického poslance Ladislava Skopala z 13. října a doplnil jej o pozměňovací návrhy ministerstva informatiky a poslankyně Táni Fischerové (US-DEU). Uvedl to server Česká média.

BRAND24

Poslanci Vladimír Koníček (KSČM) a Petr Pleva (ODS) předloží své pozměňovací návrhy až ve druhém čtení sněmovny. Schválená novela se od původní verze z letošního září liší v jasnějším definování křížení vlastnictví. Podle spoluautora novely a bývalého poslance za ČSSD Miloslava Kučery nelze vyloučit, že si Ladislav Skopal osvojí také některé pozměňovací návrhy od poslance Petra Plevy.

Zatímco Skopal počítá s tím, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání bude přidělovat programové licence na jednotlivé pozice v multiplexech, Pleva chce udělovat licence rovnou na celé multiplexy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).