Hlavní navigace

Krize se satelitní služby Digi TV nedotkla, loni hospodařila se ziskem

9. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 3. 2010

Provozního zisku 274 milionů amerických dolarů (asi 5,13 miliardy korun) dosáhla za loňský rok rumunská společnost RCS/RDS, která provozuje ve střední a východní Evropě včetně České republiky satelitní službu Digi TV. Příjmy skupiny za rok 2009 dosáhly podle generálního ředitele Alexandra Oprea 710 milionů dolarů, což je 13,3 miliardy ko­run.

K TÉMATU: Potvrzeno! Satelitní platforma Digi TV provede výměnu karet zákazníkům

Kromě satelitní služby Digi TV, kterou kromě České republiky nabízí na Slovensku, v Maďarsku a mateřském Rumunsku, se firma soustředí na poskytování kabelové televize, připojení k internetu a hlasové služby. Suverénně největším trhem je pro firmu Rumunsko, kde měla ke konci loňského roku 6,74 milionu zákazníků. Druhé bylo s velkým odstupem Maďarsko s 840 tisíci klienty.

ČTĚTE TAKÉ: Jak to bude s přenosy Premier League v Česku? Práva vykoupil majitel Digi TV

BRAND24

Provozovatel Digi TV investoval podle Oprea v letech 2007 až 2009 více než miliardu dolarů (skoro 19 miliard korun) do rozvoje infrastruktury. Díky tomu nyní čelíme nižším kapitálovým výdajům než konkurenti, jako jsou UPC nebo Romtelecom a máme dobrou pozici pro další růst firmy, citoval šéfa RCS/RDS server Broadbandtvnew­s.com.

Firma plánovala začátkem letošního roku upsat dluhopisy ve výši 200 milionů dolarů, aby získala prostředky pro svůj další rozvoj. Podmínky na trhu a zejména řecká ekonomické krize ji však donutily tento proces odložit na později.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).