Hlavní navigace

Křesťanská TV Noe má problémy s RRTV kvůli nadržování Andreji Kiskovi na úkor Róberta Fica

2. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na neobjektivní přístup upozornila sama Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, od provozovatele stanice žádá do 30 dnů vysvětlení. V obdobném případu u Primy ale nijak nezasáhla.

Za neobjektivní a nevyvážené označila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) referování české křesťanské televize Noe o finalistech prezidentské volby na Slovensku, Andreji KiskoviRobertu Ficovi. Konkrétně se jí nelíbí, že TV Noe ve svém pořadu V souvislostech, který odvysílala 6. dubna, jednoznačne podporovala Kisku a pořad vyzněl v neprospěch Fica. Zajímavé je, že pořad televize odvysílala týden po druhém kole přímé volby prezidenta na Slovensku, v němž Kiska porazil Fica a stane se novou hlavou státu.

K TÉMATU: Ovlivnila Show Jana Krause prezidentské volby na Slovensku? Co na to regulátoři obou zemí?

Tipy C

„Rada žádá o podání vysvětlení, jaká je koncepce pořadu V souvislostech, vysílaného na TV Noe, jakým způsobem provozovatel zajišťuje, aby tento pořad, jež je profilován jako politicko-publicistický, dodržoval zásady objektivity a vyváženosti, konkrétně pak, zda se domnívá, že role moderátorky byla v 48. díle, odvysílaném dne 6. dubna 2014 od 12:21 hodin, dostatečná, vzhledem k tomu, že pořad jako celek vyzníval jednoznačně ve prospěch Andreje Kisky a v neprospěch Roberta Fica. Rada stanovila lhůtu k podání vysvětlení 30 dní ode dne dorušení této výzvy,“ uvedla RRTV v tiskové zprávě ze svého posledního zasedání.

Před prezidentskou volbou Kisku a dalšího prezidentského kandidáta Milana Kňažka propagovala ve svém pořadu Show Jana Krause také televize Prima. V obou případech moderátor i host kritizovali Roberta Fica, který v pořadu nevystoupil. Prima později na dotaz serveru DigiZone.cz uvedla, že Fica do talk show rovněž zvala, ale neúspěšně. Případem Show Jana Krause se nakonec nezabývala ani vysílací rada v České republice, ani na Slovensku. Milan Kňažko přitom v Show Jana Krause vystoupil v době předvolebního moratoria před prvním kolem volby prezidenta, kdy to bylo přímo na Slovensku zakázané.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).