Hlavní navigace

Křesťanská televize Noe připravuje přechod na širokoúhlé vysílání 16:9

17. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rok 2012 je ve znamení přechodu tematických stanic na širokoúhlý formát. Připravuje se na něj také televize Noe, která je dostupná v kabelových a IPTV sítích a nekódovaně na satelitu Astra.

Křesťanská televize TV Noe chystá pro své diváky významnou novinku. V horizontu několika týdnů chce začít vysílat v širokoúhlém formátu 16:9. Serveru DigiZone.cz to řekl odbavovací technik televize Pavel Přikryl. Momentálně toto vysílání testujeme a chceme ho testovat ještě dalších přibližně 14 dní a vše doladit, uvedl Přikryl. Program je dostupný v kabelových sítích a také volně na satelitu.

BRAND24

TV Noe už s testováním formátu 16:9 začala.
Autor: Čestmír Polák

TV Noe už s testováním formátu 16:9 začala.

ČTĚTE TAKÉ: TV Lux zahájila vysílání na satelitu Astra 3B. Získala tak stovky tisíc nových diváků

Podle Přikryla by mělo docházet i ke zpětnému přepínání, to znamená, že formát 16:9 nebude nasazen trvale. Nové materiály tedy budou vysílány klasicky a u původních by mělo docházet k návratu na 4:3. To bude částečná nevýhoda pro majitele starších televizorů, kteří budou muset na svých boxech provést úpravu. TV Noe chystá i další novinku – zvýšení obrazové kvality intertetového streamu ve spolupráci se serverem Play.cz. Vysílání by mělo být nově dostupné také na mobilních zařízeních.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).