Hlavní navigace

Konkurent Astry, operátor Eutelsat, má na satelitu už čtyři tisíce stanic

30. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 1. 2012

UVNITŘ GRAF Největší konkurent satelitního operátora Astra, respektive lucemburské společnosti SES, nabízí v tuto chvíli na orbitě už čtyři tisíce kódovaných nebo nekódovaných stanic. Hranici tří tisíc programů dosáhl před čtyřmi lety, tedy v roce 2008. Zatím jeho posledním milníkem bylo ukončení analogového satelitního vysílání, které proběhlo v loňském roce. Jednalo se o stanice francouzské veřejnoprávní televize.

Z ARCHIVU: Nat Geo Music skončil definitivně v České republice i dalších zemích

BRAND24

Hranici čtyř tisíc kanálů na svých satelitech slaví telekomunikační operátor Eutelsat Communications téměř po třiceti letech zkušenostÍ v oblasti satelitního vysílání. První přenos televizního kanálu z družice do Evropy provedl v roce 1983. Symbolickým čtyřtisícím programem se stala stanice Rotana Cinema, která odstartovala na pozici 7 stupňů západně koncem loňského roku. Ten se věnuje klasickým i současným filmům z arabského světa. Nejrychlejší růst zaznamenává Eutelsat právě na tomto odbytišti, úspěšná je ovšem také jeho pozice 16 stupňů východně, družice W3C.

Graf, který ukazuje vývoj počtu digitálních a analogových programů na satelitech Eutelsat. (Zdroj: Eutelsat Communications)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).