Hlavní navigace

Konec Jiřího Pomeje na Primě family nabral obrátky. Dostal vyhazov na hodinu

22. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Ačkoli měl pokračovat v moderování VIP zpráv až do poloviny března, za výroky o “ženské mafii” na Primě s ním televize okamžitě ukončila spolupráci

Okamživý vyhazov z VIP zpráv na Primě family dostal k dnešnímu dni moderátor Jiří Pomeje. Televize se s ním už dříve domluvila na ukončení spolupráce, k němuž mělo dojít v polovině března, k ráznějšímu kroku jí ale přinutily Pomejeho výroky na adresu šéfredaktorky zpravodajství Jitky Obzinové v dnešním vydání bulvárního deníku Blesk. V něm Pomeje mluví o “údajné ženské mafii na Primě”.

K TÉMATU: Jiří Pomeje na Primě family skončil. Kdo ho nahradí ve VIP zprávách, není jasné

“FTV Prima se rozhodla k dnešnímu dni okamžitě ukončit spolupráci s moderátorem Jiřím Pomejem. Podle původní dohody měl sice pokračovat v moderování VIP zpráv ještě do poloviny března, ale jeho výroky o „údajné ženské mafii na Primě“, které dnes přinesl deník Blesk, nejsou pro vedení redakce zpravodajství a publicistiky v žádném případě akceptovatelné,” oznámil prostřednictvím oficiální tiskové zprávy vedoucí PR oddělení FTV Primy Václav Mazánek.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Jiří Pomeje odešel z Frekvence 1. Neunesl, že nebyl nominován na Moderátora roku

„Dlouhodobě rozvíjím tým zpravodajství tak, aby v něm pracovali kultivovaní lidé. A podobné sexistické výroky u nás nemají místo. Jiří Pomeje by si měl uvědomit, že takováto slova nejvíce škodí jemu samotnému,“ dodala Jitka Obzinová. Televize zatím nerozhodla o tom, kdo Jiřího Pomejeho v moderování VIP zpráv nahradí. Dočasně sníží počet moderátorů na dva, před kamerou se budou střídat Laďka Něrgešová a Ivana Gottová.


Foto pro DigiZone.cz: Čestmír Polák

Poslední „Pomíkovo okénko“ ve čtvrtečních VIP zprávách na Primě family


Foto pro DigiZone.cz: Čestmír Polák

Poslední zamávání na závěr čtvrtečních VIP zpráv na Primě family. Další už televize Jiřího Pomejeho uvádět nenechá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).