Hlavní navigace

Koncesionářské poplatky bude možné platit i přes bankomat

15. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 12. 2009

Nejen poštovní složenky a mobily, ale už i síť bankomatů bude možné použít k úhradě koncesionářských poplatků za Českou televizi a Český rozhlas. Informuje o tom server Našeadresa.cz. Koncese se tak navýší o přibližně tři koruny transakčního poplatku.

Pro uživatele je to dražší, nicméně daleko pohodlnější. Nemusí jet na poštu, uvedl obchodní ředitel České televize Robert Kvapil k nové službě. Prostřednictvím platby z mobilu si navíc uživatel bude moci nastavit, zda poplatky posílat měsíčně, čtvrtletně nebo ročně. Umožní to aplikace Dzone, kterou bude možné začátkem příštího roku stahovat z webu ČT nebo si ji nechat poslat přímo na mobil. Tu bude nutné před prováděním plateb nutné „dobít“, tedy poslat na ni peníze.

Transakční poplatek v tomto případě připadne sdružení firem DIRECT Pay, Crowsnest a Erika, které vyhrály výběrové řízení na provozování této služby. Kvapil tvrdí, že to je zároveň jediná jejich odměna za tuto spolupráci, dodává web Našeadresa.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).