Hlavní navigace

Kódování Polské televize na satelitu způsobuje divákům problémy

20. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 10. 2009

Redaktor serveru Digizone.cz Lukáš Polák se ve svém blogu zaměřuje na problematiku satelitní platformy polské veřejnoprávní televize TVP. Ta spustila v polovině září svou vlastní satelitní nabídku, kterou komunikovala jako neplacenou a nekódovanou jak ve vyjádřeních pro média tak v oficiální tiskové zprávě. Po necelém měsíci provozu ale došlo bez dalšího upozornění k zakódování signálu. Tento stav ale komplikuje situaci mnoha diváků, kteří si zakoupili novější typ set top boxu a spoléhali na nekódované vysílání.

BRAND24

Na webu tvp.pl se objevilo pouze suché konstatování, že pro příjem platformy je nutné určitý set-top-box s abonentskou kartou, odborné weby v Polsku začaly spekulovat. Nejvíce však byli po právu naštvaní diváci, kteří si třeba pouze kvůli platformě TVP koupili nový set-top-box. Polská televize totiž používala novější standard DVB-S2 a nikoliv starší DVB-S. Proč k tomuto kroku došlo, je skutečně záhadou, hovoří se však o několika možných příčinách. Jako nejpravděpodobnější vidí mnozí tlak ze strany kabelových a IPTV platforem, kteří šíří programy v placených nabídkách,“ píše Lukáš Polák ve svém blogu, přičemž nečekané a neohlášené zakódování polských programů označil jako „Digitální průšvih roku“ na tamním trhu.

Celý blog Lukáše Poláka si můžete přečíst zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).