Hlavní navigace

Kdyby vybrala ČT Radiokomunikace dříve, nedošlo by prý ke krizovému plánu

30. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 9. 2008

Člen Rady ČTÚ Michal Frankl dnes na Kulatém stolu zdůraznil, že úřady nemají pocity. Operátoři sítí postaví podle něj síť tak, kolik jejich zákazníci budou ochotni za síť zaplatit, a v tom je také skryt problém aktuální situace. Veřejnoprávní multiplex lze proto vytknout před závorku. Smlouvy pak určí, jaké budou reálné termíny a jaké bude pokrytí. Šéf digitalizace ČT Pavel Hanuš řekl, že hrozně nerad slyší, že za zpožděním digitalizace stojí Česká televize. Nepřijetí TPP a smlouva na provozování veřejnoprávního multiplexu by podle něj způsobilo značné problémy. Proto bylo zapotřebí počkat.

Proces digitalizace nebyl váháním, ale šlo o proces vyjednávání, který byl na delší dobu. Kamil Levinský z Českých Radiokomunikací sdělil, že šlo o významné zhuštění aktivit společnosti v posledním čtvrtletí. Kdyby byly Radiokomunikace vybrány dříve, nemusel by nastat krizový plán, řekl Levinský, ředitel pro transformaci této společnosti. Pavel Hanuš z ČT připomněl, že TPP měl takové termíny, kdy se počítalo s tím, že bude tento dokument přijatý v lednu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).