Hlavní navigace

Kasík: Nechápu, co se nelíbí na vysílání Rádia Česko na vlnách BBC

25. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 7. 2008

Generálnímu řediteli Českého rozhlasu Václavu Kasíkovi není jasné, proč se místopředsedkyni a mluvčí Rady ČRo Daně Jaklové nezamlouvá vysílání zpravodajské stanice Rádio Česko na analogových frekvencích české redakce BBC. Jaklová minulý týden v rozhovoru pro server DigiZone.cz prohlásila, že pro ni vysílání Rádia Česko na vlnách BBC naprosto nepřijatelné.

Na to nemám vysvětlení. I kroky, které směřovaly k vysílání Rádia Česko na analogových kmitočtech, byly dlouhou dobu promýšleny a diskutovány. Mimochodem v neoficiálních rozhovorech s radními pro vysílání byl tento krok kvitován s povděkem, řekl Kasík v rozhovoru pro dnešní Lidové noviny. Celému projektu jsme věnovali obrovské množství práce, dosáhli jsme i výjimky, které při vysílání stanice BBC nejsou obvyklé, to jest že smíme v minimálním množství vysílat i reklamu, dodal.

BRAND24

Vysílání reklamy na Rádiu Česko podle Kasíka plně saturuje náklady na šíření tohoto programu v analogové podobě. Nechápu, nerozumím, neumím reagovat, řekl generální ředitel ČRo k prohlášení Dany Jaklové. Pokud by radní požadovali stažení Rádia Česko z analogové sítě BBC, znamenalo by to pro něj částečnou ztrátu kreditu, míní Kasík. Její dostupnost by se tím snížila. Zatím nenastal čas, aby se vyskytovala jen v digitálu, myslí si.

Že je dnes v analogu, to má silný marketingový význam, protože je dostupná, a lidé ji proto budou i nadále chtít. Až přijde čas, kdy budeme muset opustit analog, protože tato technologie jednoho dne bude zastavena v plné šíři, už bude vykonána dost velká příprava na to, aby lidé tuto stanici chtěli okamžitě ladit digitálně, vysvětluje v rozhovoru pro LN Václav Kasík.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).