Hlavní navigace

Kanály Filmbox už nebudou regulovány z České republiky, ale z Velké Británie

5. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 5. 2011

Společnost SPI International, respektive její dceřiná firma Help Film, přikročila k významnému kroku, který se týká regulace těchto programů ze strany legislativy. Kanály už nejsou od 22. dubna pod kontrolou tuzemské Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), ale na starosti je bude mít podobná zahraniční instituce, britský Ofcom. RRTV na to upozorňuje v zápisu ze svého posledního zasedání.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Filmbox prošel změnou grafiky a formátu. Novinky se týkají zatím Polska

Filmbox měl tuzemskou licenci od 12. října 2005, Filmbox Extra od 4. ledna 2006 a Filmbox Family od 12. září 2008. RRTV už tak nemá nad těmito programy v současné době žádný dohled. Zajímavostí je, že kanály ještě do loňského roku provozovalČeské republice a na Slovensku tamní podnikatel Ivan Hronec, respektive jeho firma. Poté, co se však Hronec rozhodl plně soustředit na své nové projekty pod hlavičkou CS TV (Doku CS, Kino CS a Muzika CS) a chystaný Film Europe, předal Filmboxy do rukou polské centrály SPI International.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).