Hlavní navigace

Kanály ČT HD, ČT 4 a STV 3 v satelitním Skylinku s omezením regionu

12. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 2. 2010

Satelitní platforma Skylink včera aktivovala z důvodu blížících se olympijských her regionální omezení pro tři programy ze své nabídky. Konkrétně se to týká stanic ČT 4, ČT HD a STV Trojka (SD i HD verze). Identifikaci pro český a slovenský region aktivoval Skylink na přání tamních veřejnoprávních televizí. Programy ČT 4 a ČT HD mají zapnutou regionalizaci také pro původní i pozdější modré karty Skylink.

BRAND24

K TÉMATU: Satelitní CS Link začal dodržovat regionální omezení u ČT 4 a TV JOJ

V praxi to znamená, že slovenský občan nemůže sledovat již zmíněné stanice a český občan nemůže přijímat STV 3 a STV 3 HD. Pokud má zákazník kartu Trade and Technology nebo jinou od Skylinku a ta byla v poslední době vložena v přijímači, hlásí mu u těchto stanic, že nemá oprávnění pro sledování z důvodu omezení regionu, popř. má černou obrazovku nebo hlášku o kódovaném signálu – záleží na firmwaru přijímače, popř. modulu. Testovací karty Irdeto zatím omezení regionu neobsahují. S podobným krokem přišel již před několika dny konkurenční CS Link.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).