Hlavní navigace

Kanál Brava 3D už od víkendu nevysílá na satelitu Astra

28. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 2. 2011

Nizozemský kanál Brava 3D, který je jediným plnohodnotným nekódovaným 3D kanálem na satelitu, už minimálně od včerejšího dne nevysílá. Na družici Astra 3B, kde ho distribuuje společnost SES Astra, dominantní poskytovatel vysílacích služeb v Evropě, vidí divák pouze černou obrazovku. Přijímač však nadále zobrazuje parametry (audio i video) – signál tedy nebyl odpojen.

ČTĚTE TAKÉ: Brava HDTV spustila vysílání ve 3D formátu. Prozatím nekóduje

V tuto chvíli není jasné, co je příčinou tohoto výpadku. Provozovatel stanice, společnost Brava 3D BV, se na svých webových stránkách k tomuto problému nevyjádřil. Tento kanál je prostřednictvím pozice 23,5 stupně východně dostupný od 22. listopadu a slouží k propagaci 3D vysílání. Má diváky nabádat k tomu, aby si pořídili 3D televizory a výrobci produkovali více obsahu ve třetím rozměru. Brava 3D je prvním celosvětově vysílaným programem ve Full 3D složený z oper, koncertů a baletu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).