Hlavní navigace

Kabelová televize v Ostrově chystá přechod na digitální vysílání

10. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 11. 2008

Společnost Kabel Ostrov, která provozuje v tomto městě analogovou kabelovou televizi, se chystá na přechod na digitální vysílání (DVB-C). Informuje o tom dnešní vydání Sokolovského deníku. Zákazníci této firmy by se tak neměli dočkat jen lepší obrazové a zvukové kvality, ale především také kanálů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Rozrůstat by se měla i programová nabídka a slíbeny jsou i doplňkové digitální služby. První etapa přechodu, která je stanovena do konce roku 2008, slibuje na svém konci 16 programů, které budou vysílány analogově i digitálně.

Diváci, kteří se tedy nebudou chtít pro přechod na digitální kabelovou televizi rozhodnout, nemusí dělat nic. Ti, co si pořídí DVB-C set-top-box, se postupně dostanou k několika HD programům a dalším službám. Změna by měla nastat podle Sokolovského deníku do konce prvního čtvrtletí příštího roku, kdy proběhne plná digitalizace speciální programové nabídky. Všichni, kteří ji budou chtít sledovat, budou muset mít set-top-box s podmíněným přístupem v systému Conax. Poslední část, digitalizace rozšířené programové nabídky, bude realizována v následujících letech, konstatuje list.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).