Hlavní navigace

Kabelová televize UPC vyřadila Novu Sport, nahradí ji Slovak Sportem

1. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V nabídce kabelové televize UPC už je v současné době Slovak Sport 2 s anglickou Premier League v HD rozlišení, nově se v nabídce objeví i první kanál ve vysoké kvalitě obrazu.

Citelný zásah týkající se distribuce kanálů mediální skupiny Nova vysílá na pražský Barrandov největší kabelový operátor u nás, společnost UPC Česká republika. Ta k dnešnímu dni vyřazuje z nabídky prémiový kanál Nova Sport, a to jak v klasickém, tak i vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Firma o tom informovala na svém webu a zpráva už je v audio podobě ke slyšení také na zákaznické lince UPC. Vyřazení Novy Sport z nabídky operátora přichází ve chvíli, kdy vedení televize opustil Marek Kindernay, který stál u jejího vysílání od samotného vzniku, tedy ještě v době, kdy tehdejší Galaxii Sport nevlastnila Nova.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Marek Kindernay opouští Novu Sport, odchází z ní po dvanácti letech

Vysílání Novy Sport a Novy Sport HD je k 1. dubnu ukončeno. Novu Sport nahrazujeme programem Slovak Sport TV.2, který přináší exklusivní utkání z fotbalové Premier League, zápasy WTA a mnoho dalších světových sportovních událostí, a to vše i v HD kvalitě. Premier League tak bude dostupná pro všechny klienty nabídky KOMFORT, ale také v tematickém balíčku SPORT. Novinkou je také start „jedničky“ v nejlepší obrazové kvalitě, uvedl operátor na svém webu. Ke stejnému kroku, tedy vyřazení Novy Sport ze své nabídky, se už v minulosti odhodlala společnost UPC Broadband Slovakia.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).