Hlavní navigace

Kabelová televize UPC řeší v Praze kuriózní problém, její síť ruší digitální rozhlas

27. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Problém s rušením naší analogové nabídky signálem digitálního rádia DAB jsme zaznamenali před několika dny,“ potvrdil DigiZone.cz mluvčí operátora David Frodl.

Největší kabelový operátor na našem trhu, společnost UPC Česká republika, bude muset vyřešit v následujících týdnech poměrně kuriózní problém. Analogové vysílání programu ČT 2 začal rušit na pražském Žižkově signál digitálního rozhlasu. Důvod je jednoduchý, jak DAB signál Českého rozhlasu, tak i Dvojka České televize jsou šířeny na stejném kanálu. Dříve tento problém zákazníci operátora na Žižkově nepociťovali. Digitální rozhlas z Mahlerových sadů odstartoval až 6. srpna. Server DigiZone.cz na kuriozitu upozornil čtenář Pavel Bárta.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: UPC překlopilo v Sušici analogový kabel na digitál, nabídne tu až 150 programů

Problém s rušením naší analogové nabídky signálem digitálního rádia DAB jsme zaznamenali před několika dny. Vzhledem k tomuto rušení budeme nuceni daný kanál, zde se konkrétně jedná o ČT 2, přesunout na jinou pozici, abychom dalšímu rušení signálu zabránili, uvedl pro server DigiZone.cz tiskový mluvčí operátora David Frodl, který dále doplnil, že klienti mohou využít přechodu z analogové na digitální nabídku, kde je možnost rušení signálu naprosto minimální a obrazová kvalita a šíře nabízených služeb mnohem větší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).