Hlavní navigace

Digitální kabelovka UPC přišla i ve třetím čtvrtletí o další zákazníky, bylo jich 382 tisíc

6. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT – Zatímco pro majitele Telefóniky přišla včera povzbudivá zpráva, která znamenala nárůst základny o šest tisíc klientů, počet zákazníků digitálního kabelu UPC nadále klesá.

381.900 zákazníků měla na konci třetího čtvrtletí letošního roku digitální kabelová televize UPC Česká republika. Vyplývá to z hospodářských výsledků jejího vlastníka, americké společnosti Liberty Global, které byly zveřejněny na přelomu úterý a středy našeho času. Pro naší pobočku UPC to znamená jediné – i v tomto čtvrtletí přišla o další tisíce klientů. V době od 1. července do 30. září ztratil operátor 7.700 zákazníků. Firma se přitom průběžně snaží lákat zákazníky na různé akce a přidává do nabídky i nové kanály.

K TÉMATU: Digitální kabelová televize UPC přišla ve druhém čtvrtletí o další tisíce zákazníků

Tipy C

Dobrou zprávou pro Liberty Global z České republiky je vzkaz, že neklesala satelitní televize společnosti UPC, tedy operátor freeSAT. Zatímco od začátku dubna do konce června spadl počet zákazníků této služby o 1.100 na hodnotu 104.600, v době od začátku července do konce září to bylo 105.800 klientů. Jde tedy o nárůst o 1.200 zákazníků. Satelitní služba freeSAT se tak tedy v podstatě vrátila ke stejnému počtu klientů, který měla na konci března letošního roku. O 6.300 klientů narost počet zákazníků analogové kabelové televize.

UPC Holding Press Release Q3 2013 FINAL by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).