Hlavní navigace

JOJ Cinema změnila logo, ve sporu s Novou však šlo o víc

25. 7. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Přestože oficiálně šlo ve sporu obou televizí pouze o podobnost log, je jasné, že za celou kauzou obou mediálních skupin je něco víc. Nova Cinema se díky DVB-T ale o svou pozici bát nemusí.

JOJ Cinema musela změnit logo

Nová slovenská televize JOJ Cinema patřící do portfolia mediálního domu JOJ Media House má nové logo. Reagovala tak na právní spor, který vznikl mezi ní a českou televizí Nova. Komerční jedničce se totiž nelíbila podoba loga, s jakou JOJ přišla. Na spor upozornil jako první slovenský server Mediaboom.sk, který však informaci účelově zkreslil právě ve prospěch tamní televize. Kromě staničního loga byla však Nově Cinema podobná i staniční grafika, na což ukázalo i porovnání vizuálu obou stanic, které obdržela redakce serveru DigiZone.cz od zdroje z TV Nova, který si přál zůstat v anonymitě.

Slovenská komerční skupina nasazuje nové logo s okamžitou platností a bude ho používat ve všech komunikačních kanálech a materiálech – při komunikaci s operátory, na webu a podobně. On-air podoba loga, tedy ta, která je vidět na televizní obrazovce, měla být změněna podle informací přímo z televize JOJ v průběhu středy, tedy 22. 7. 2015. JOJ Cinema je v České republice součástí služeb Skylink (M7 Group) a O2TV (O2 Czech Republic). Hlavní výhodou stanice je skutečnost, že vysílá bez reklam. Nová televize vysílá filmové tituly posledních let jak v češtině, tak i v originálním znění. K dispozici je i v HD kvalitě.

Lukáš Polák: JOJ Cinema má nové logo, ve vysílání se objeví pravděpodobně zítra

Lukáš Polák: JOJ Cinema změní logo, slovenská skupina se dostala do sporu s Novou

Kanály O2 Sport získaly licenci

Telekomunikační operátor O2 Czech Republic získal na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci hned pro pět kanálů pod hlavičkou O2 Sport. Na první pohled může tato skutečnost působit překvapivě, nicméně vzhledem k plánům, které již firma avizovala, tento krok zas tak velkým překvapením není. Více televizních stanic využije O2 například během vysílání fotbalové Ligy mistrů UEFA a případně i některých dalších sportů, kdy se bude vysílat v jednu chvíli více disciplín najednou.

Stanice O2 Sport odstartuje 8. srpna a bude exkluzivně dostupná pouze klientům největší IPTV služby u nás, produktu O2TV, a její mobilní varianty O2TV Go. Licence byla udělena pro kabelové systémy, do jejichž kategorie tato služba spadá, a to na dobu 12 let. Kanály O2TV jsou charakterizovány jako čtyřiadvacetihodinové stanice se zaměřením na sport. Kromě Ligy mistrů UEFA nabídne O2 i nejatraktivnější zápas z každého kola fotbalové Synot ligy, vedení operátora slíbilo do budoucna i tenisovou WTA nebo bojové sporty MMA. Oficiální představení stanice proběhne příští týden, v úterý 28. července.

Lukáš Polák: O2 získala licenci pro pět kanálů O2 Sport, operátor nabídne multistreaming

BT spustí první sportovní Ultra HD kanál

Již 2. srpna odstartuje ve Velké Británii historicky první sportovní kanál v Ultra HD rozlišení (4K). Nová televize ponese označení BT Sport Ultra HD a jak již název napovídá, jejím provozovatelem bude britský telekomunikační operátor BT, který ho bude poskytovat exkluzivně svým klientům. Sportovní kanál, který přinese čtyřikrát vyšší rozlišení, než je doposud hojně využívané Full HD, odstartuje při příležitosti benefičního zápasu mezi týmy Chelsea a Arsenalu. Dalším živě vysílaným přenosem bude první utkání nové sezóny anglické fotbalové Premier League mezi Manchesterem United a Tottenhamem Hotspur.

Ultra HD rozlišení zvyšuje doposud využívaný poměr 1920×1080 u HD kvality na neuvěřitelných 3840×2160 pixelů. Jde o čtyřikrát větší množství detailů než u HD a osmkrát více než u standardního rozlišení. Formát Ultra HD se používá například pro promítání v digitálních kinosálech. Nebude to ale pouze o rozlišení. Do budoucna umožní Ultra HD podporu mnohem vyšší snímkové frekvence, aby technologie přinesla naprosto plynulý pohyb, informuje britská společnost na svém webu. V současné době již operátor provozuje programy BT Sport, které poskytuje i klientům tamní satelitní služby Sky UK.

Lukáš Polák: V Evropě odstartuje první sportovní kanál v Ultra HD, v srpnu ho spustí Britové

Stručně

Telekomunikační operátor České Radiokomunikace učinil v uplynulých dnech důležitý krok, který v září vyústí ve spuštění Regionální sítě 8 z vysílače Praha-Cukrák. Firma Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) oznámila, jaký zásah signálem bude toto stanoviště mít.

Lukáš Polák: Radiokomunikace učinily další krok ke spuštění Regionální sítě 8 z Cukráku

S nepříliš povzbudivou zprávu, která potvrzuje statistiky Českého telekomunikačního úřad (ČTÚ) a o nichž již server DigiZone.cz informoval, dnes přišly České Radiokomunikace. Operátor není spokojen s navyšujícím se počtem případů rušení televize mobilními sítěmi LTE. Právě distribuce DVB-T signálu je pro České Radiokomunikace hlavním zdrojem obživy.

Lukáš Polák: České Radiokomunikace potvrzují, že rušení televize mobilními sítěmi LTE narůstá

V průběhu příštího měsíce odstartuje již čtvrtá stanice patřící do portfolia skupiny Empresa Media. Provozovatel plnoformátové Televize Barrandov a tematických programů Kino Barradnov a Barrandov Plus to potvrdil při příležitosti vydání tiskové zprávy věnující se právě sledovanosti nových kanálů. 

Lukáš Polák: Barrandov Muzika odstartuje v průběhu srpna, potvrdil její provozovatel

Ve vysílání se toho tolik nezměnilo. Zmizelo v podstatě pouze logo stanice Stil, kterou nahradila Šlágr TV.
Autor: repro foto Šlágr TV

Hudební televize Šlágr dostane brzo konkurenci

Na českém internetu se objevila nová webová stránka www.satelitzdarma.cz, která návštěvníkům slibuje skvělou budoucnost a mimo jiné i satelit do každé rodiny. Zajímavostí je, že web je podle doménového správce CZ.nic registrován na mediální skupinu Empresa Media, kterou vlastní podnikatel Jaromír Soukup.

Lukáš Polák: Majitel TV Barrandov spustil web satelitzdarma.cz, slibuje skvělou budoucnost

Zahájení vysílání kulinářské televize Food Network v češtině se blíží. Společnost Channels, která zastupuje provozovatele kanálu, firmu Scripps Networks Interactive, na českém a slovenském trhu, už začala od včerejška operátorům zasílat programové plány v češtině. 

Lukáš Polák: Start Food Network v češtině se blíží, operátoři už dostávají programové plány

BRAND24

Tajemství ochranné známky Opilý kuře, na kterou redakce serveru DigiZone.cz upozornila v minulém týdnu, je odhaleno. Půjde o nový seriál televize Prima, který se na obrazovce objeví pravděpodobně na podzim. V rozhovoru pro Týdeník Televize to uvedla herečka Kristýna Leichtová, která zde ztvární jednu z úloh.

Lukáš Polák: Prima natočí seriál Opilý kuře, zahraje si v něm i Kristýna Leichtová

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).