Hlavní navigace

Jiří Janeček Kavčí hory neřídil, tvrdí bývalý vrchní a programový ředitel

16. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 9. 2010

Do nebývale ostré kritiky současného generálního ředitele České televize Jiřího Janečka se v krátkém rozhovoru pro aktuální vydání týdeníku Instinkt pustil její bývalý vrchní, programový a finanční ředitel František Lambert. Ten označil Janečka v podstatě za neschopného a uvedl, že veřejnoprávní médium z Kavčích hor vedl ve skutečnosti on sám.

ČTĚTE TAKÉ: Jiří Janeček sníží v rámci šetření platy některým ředitelům v ČT. I sobě

Většinu práce jsem dělal za něj, uvedl o svém dřívějším působení na Kavčích horách Lambert. Všichni vědí, že jsem kromě zpravodajství, což byla Zdeňkova (Zdeněk Šámal, bývalý ředitel zpravodajství ČT, pozn. red.) záležitost, ČT řídil. Kdo „pomohl“ jemu do televize, tuším, ale podložené to nemám, dodal Lambert. Za znovuzvolení Janečka generálním ředitelem pak mohou podle něho především kontakty s některými lidmi.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Politici: Ředitel ČT i další šéfové by měli podávat majetková přiznání

František Lambert skončil v České televizi definitivně před třemi lety, v říjnu 2007, pár měsíců poté, co vyšlo najevo jeho bývalé členství v komunistických Lidových milicích. Tento manažer vykonával na Kavčích horách svou funkci do 1. července, poté ho na postu programového ředitele nahradila Kateřina Fričová. Ta už díky probíhající restrukturalizaci v ČT také nepracuje. Finančním ředitelem byl pouze krátkou dobu a celkově působil ve veřejnoprávním médiu od roku 2003.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).