Hlavní navigace

Jiří Janeček by při pochybeních ve zpravodajství ČT přitvrdil

15. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 7. 2009

Třetím kandidátem na post ředitele veřejnoprávní televize je její současný šéf Jiří Janeček. Ten si podle něj pochválil hospodaření ČT a konstatoval, že co se týká spokojenosti, tak 8 z 10 bodů podle něj není vůbec špatný výsledek. Jednou z priorit Janečka je regionalizace vysílání a profilace čtyř programů České televize. Ivo Mathé odcházel se ziskem 600 milionů, já mám 3 miliardy, pochválil si Janeček.

Současný ředitel ČT řekl, že první program by mělo opustit zpravodajství a sportovní přenosy na ČT 1 a 2 by se omezily, avšak během olympiády by se sport vysílal na dvou kanálech. Rád bych posílil vzdělávací pořady, vytvořil multimediální galerii sloužící ke vzdělávání, do konce roku 2012 spustil vzdělávací internetový portál ČT. Dětem a mládeži bych chtěl za tři roky věnovat 1.900 hodin vysílání ročně. Oblast dokumentů chci posílit o 400 hodin za rok už v roce 2010, uvedl také Janeček.

Tipy C

Při pochybení při práci ve zpravodajství chce ředitel ČT přitvrdit. Vedoucí podle něj mají „páky“ na to, aby donutili své podřízené pracovat tak, jak mají. Zákon o zrušení koncesionářských poplatků je podle něj populismem. Systém, jaký má ČT, je ve světě běžný. Jiný způsob, o kterém mluvila Jana, není příliš šťastný, upřesnil. Od radní Heleny Fibingerové získal Jiří Janeček pochvalu za to, že se nikdy na zasedáních nemusely řešit finanční problémy. Co se týká zvýšení povědomí o veřejné službě, řekl Janeček toto: Zeptejte se na cokoliv, odpoví na to lidé k tomu určení, řekl na závěr.

ČTĚTE TAKÉ: Jiří Janeček: Reklama na ČT ano, ale výnosy by neměly jít televizi

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).