Hlavní navigace

Jednička o prázdninách připomene scénáristu Dietla, nasadí jeho seriály

5. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Česká televize uvede i seriály Byl jednou jeden dům a Dobrá Voda. Veřejnoprávní médium dá mimořádný prostor pořadům souvisejícím s filmovým festivalem v Karlových Varech.

Prázdniny na prvním programu České televize se částečně ponesou v duchu výročí úmrtí autora televizních seriálů, filmového a televizního scenáristy, dramaturga a dramatika Jaroslava Dietla. 29. června to bude právě třicet let od jeho smrti. Jednička proto do svého letního vysílání zařadí jako ukázku jeho tvorby mimo jiné seriály Malý pitaval z velkého města (vysílat se bude v pondělí a ve středu) a Nemocnice na kraji města (úterý a čtvrtek). Čas vysílání je podle očekávání 20.00. Pondělní a čtvrteční večer se ponese rovněž v duchu detektivních a kriminálních příběhů.

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČT 1 minulý týden nebývale rostla sledovanost, dostala se na loňská čísla

V úterý a čtvrtek večer se diváci mohou během letních prázdnin těšit na seriály Byl jednou jeden dům a Dobrá Voda, které budou připomínkou Protektorátu Čechy a Morava a sedmdesáti let od konce 2. světové války (seriál Byl jednou jeden dům). Do středečního prime time, tedy hlavního vysílacího času, zařadí Jednička filmy na motivy románů Karla Maye, tedy cyklus Vinnetou. Páteční večer se i nadále ponese v duchu velkých filmových výpravných pohádek a Všechnopárty. V sobotu se bude vzpomínat s českými baviči. Ve vysílání ČT 1 se objeví i komedie s Luisem de Funesem. Nedělní večer na ČT1 je věnován české filmové tvorbě: Marečku, podejte mi pero, Černí baroni, Tankový prapor a další.

ČTĚTE TAKÉ: Nova vrátí v létě na obrazovku Sígry ve výslužbě, nasadí premiérové díly

BRAND24

O letních prázdninách nezůstanou zkrátka ani diváci Dvojky. Ti se mohou těšit například na cyklus Velikáni filmu a další kultovní filmy. Ty poběží vždy v sobotu – od osmi a půl desáté večer. Česká televize se tentokrát na začátku velkých prázdnin zaměří mimořádně také na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Ten totiž letos oslaví svůj jubilejní padesátý ročník. Jako pomyslnou třešničku na dortu bychom mohli zmínit uvedení zrestaurované verze české klasiky Vynález zkázy z roku 1958, která bude uvedena souběžně s MFF Karlovy Vary. Česká televize pochopitelně jako každý rok nabídne divákům přímý přenos jak ze slavnostního, tak závěrečného večera tohoto filmového festivalu.

Pořady k 50.MFF Karlovy Vary 2015 by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).