Hlavní navigace

Je léto, a tak se ptám – kde jsou k sakru moji Chalupáři?

5. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Léto – ten krásný čas, kdy můžete ženu s potomky bez výčitek vyhnat do přírody a s výmluvou na silnou sennou rýmu se pohodlně usadit před televizní obrazovkou.

Letní televizní schéma pravidelně ukojí zvrhlé chutě mého intelektuálního Já. Normalizační bláboly na pokračování nastupují v plné parádě. Jenže letos jaksi ticho po pěšině. Kde jsou Chalupáři? Kde je Plechová kavalérie? Kde je socialistický ráj made in Kavčí hory?

Sanitka to nezachrání…

Pravda, Česká televize to trochu zachraňuje Sanitkou. Jenže to není to pravé letní – Sanitka je taková jakási depresivní a nikdy mě nebavila (podobně jako Nemocnice na kraji města). To rozhýkané herecké koncerty v Chalupářích je jiná liga.

Dobře si vzpomínám na tu přetahovanou mezi Novou, Primou a ČT. Protože bylo jasné, že kdo má Chalupáře, je vítěz (dvoumilionová sledovanost na Nově atp.). Letos je to asi všem jedno. Že by se exkurze do Prahy se záletným Menšíkem okoukala? Nevěřím.

BRAND24

A indiánky jako opravdu nebudou?

Ale to není nejhorší. Nikde žádná masírka, že nás čeká „indiánské léto“. To jako opravdu nebudou dávat Vinnetoua? To už je pomalu na nějaký ten rozhořčený dopis Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Tak trochu doufám, že se televize vykašlaly jen na promo a všechny jistoty nasadí.

Pryč je ale to těšení už od května, kdy celý národ znovu oslaví Bohouše Císaře jako zasloužilého všeuměla a vnuk Evžena Humla (kterého hraje ve skutečnosti jeho syn – ha ha ha) si vezme rozkošnou dívku z vesnice. Moc prosím, dejte aspoň Ve znamení Merkura. Děkuji.  

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem webu O2Sport.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).