Hlavní navigace

Janeček: Manažeři restrukturalizace musí dát programům jasnou tvář

29. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 3. 2010

Zásadní otázkou restrukturalizace České televize bude profilace jednotlivých programů televize a jejich koncepce. V rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právo to řekl její generální ředitel Jiří Janeček. Manažeři, jejichž jména se dozvěděla veřejnost minulý týden na středečním zasedání Rady ČT, budou odpovídat za přípravu realizačních projektů v oblasti jednotlivých programů ČT a vývoje nových pořadů.

K TÉMATU: Česká televize se od dubna výrazně promění. Další změny přijdou v lednu 2011

Šéf programu musí být tváří tohoto programu. On před veřejností reprezentuje vysílání stanice. Myslím, že je tedy nutné tuto budoucí odpovědnost vyvážit pravomocí nastavit koncepci programu podle svých představ, konstatoval v rozhovoru Janeček. Pokud jde o program, jednotliví vedoucí projektů si budou sice moci dělat, co se programu týká, co chtějí, ale omezením budou limity nastavené týmy. V praktickém naplnění vize však dostanou dostatečný prostor.

BRAND24

NEDĚLNÍ GLOSA: Pošlape ČT 1 s novým šéfem lépe? Potřebovala by to

Profilovat programy, což se týká zejména ČT 1 a ČT 2, a nastavit rozvoj dalších dvou programů bude rozhodující pro postavení České televize ve formujícím se digitálním prostředí. Zásadně, a nebojím se říci přímo fatálně, to ovlivní budoucnost televize. V říjnu dokončíme digitalizaci terestrického vysílání. Naše pokrytí již bude splňovat zákon, byť budeme pokračovat v dokrývání. Ale už se na nic nemusíme ohlížet, uvedl také v rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právo generální ředitel Janeček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).