Hlavní navigace

Jan Vávra bude školit manažery o digitalizaci televizního vysílání

3. 11. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 11. 2005

Dvacet milionů korun získalo občanské sdružení Hermés, které vede bývalý ředitel České nezávislé televizní společnosti Jan Vávra, na propagaci pozemního digitálního televizního vysílání v České republice. Polovinu částky dodal Evropský sociální fond, druhou Hermés získal ze státního rozpočtu. Půjde především o různé praktické workshopy a semináře pro manažery různých společností, chceme také vytvořit určitou marketingovou studii o tom, co vlastně čeští diváci od digitalizace očekávají, o jaké druhy set-top-boxů a služeb mají zájem, a nabídnout ji k veřejnému využití provozovatelům televizí a výrobcům set-top-boxů, uvedl Vávra na dnešní tiskové konferenci v pražském Divadle Radka Brzobohatého.

BRAND24

Na projektu spolupracuje společnost Czech Digital Group, která je držitelem oprávnění pro provozování digitálního multiplexu B a vysílá v Praze experiment DVB-T a soukromá vysoká škola Newton College. Součástí projektu je i založení a provoz poradenského centra a centra studentských stáží, stejně jako realizace projektu Domácí digitální škola, který předvede praktické využití digitální interaktivní technologie a konkrétně její prospěšnost pro nemocné nebo zdravotně handicupované, slibuje Hermes.

Sdružení také zprovoznilo speciální internetovou stránku www.hermesmedi­a.cz, na které zveřejní všechny výstupy z workshopů a projektové studie k zavádění DVB-T v České republice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).