Hlavní navigace

Jan Kraus: O odchodu z ČT na Primu jsem věděl už v květnu

9. 7. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
9. 7. 2010

Měsíc předtím, než to oznámil veřejně, moderátor Jan Kraus věděl, že ukončí působení v České televizi a přesune se na Primu. Řekl to v rozhovoru pro aktuální vydání týdeníku Instinkt. Kvůli odchodu na Primu v květnu zrušil plánované natáčení filmu Odcházení podle stejnojmenné divadelní hry Václava Havla.

K TÉMATU: Jan Kraus končí v České televizi s pořadem Uvolněte se, prosím

Věděl jsem už v té době, že na mě čeká práce v porotě show Česko Slovensko má talent a že budu v tom čase končit v ČT a přesouvat se na Primu, a to už by na mě bylo moc, vysvětlil Kraus. Na Kavčích horách přitom ještě začátkem května doufali, že Kraus prodlouží smlouvu na moderování pořadu Uvolněte se, prosím – jednoho z pilířů pátečních večerů programu ČT 1.

ČTĚTE TAKÉ: Jan Kraus tvrdí, že ČT chtěla jeho pořad Uvolněte se, prosím cenzurovat

Kraus se v rozhovoru vrátil také ke svým sporům s ČT. Mělo to více stupňů, narůstalo to. Začalo to nenápadnou maličkostí, přesunem repríz mého pořadu. A pokračovalo to stále zjevnějšími snahami o zásahy do pořadu. Stručně a zkrátka řečeno: s nástupem paní Fričové nastalo usměrňování Krause. A to teda ne! Krause totiž nelze usměrňovat, prohlásil.

NAPSALI JSME: Krausova late night show se objeví na televizi Prima pravděpodobně od září

BRAND24

Na Primě, kde bude od září moderovat Show Jana Krause, podle něj půjde především o dobrou sledovanost. Žádné prostory nejsou bezbřehé. Všude jsou mantinely. Ale v komerční televizi jsou jasné: čísla, nebo odchod. Čestná prohra se však dá unést, člověk z ní neblije. Rozhodně je lepší než falešná výhra, konstatoval Kraus, který bude mít od září opravdu dost práce: vedle vlastní show i vystupování v porotě soutěže Česko Slovensko má talent.

Už jsem to dělal se Slováky a je to ohromné. Bavilo mě to. Člověk tam vidí zajímavé spektrum lidí. Je to myslím i určitá reflexe dané země, míní Kraus, který dříve vystupoval v porotě soutěže Slovensko má talent. Tu však vysílala televize Markíza, letošní federální verzi té samé soutěže ale odvysílá konkurenční televize Joj s Primou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).