Hlavní navigace

Jaké jsou technické parametry multiplexu 4 v Plzni a Ostravě?

19. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 12. 2008

Telefónica O2 testuje v Plzni a Ostravě vysílání své zemské digitální sítě 4. Obsah je totožný jako v Praze a Brně, kde tento multiplex vysílá již řadu let, v posledních měsících se třemi programovými pozicemi: ČT 1 HD, Nova HD (obě v kompresním standardu MPEG-4) a TEST MHP (v kompresním standardu MPEG-2). Jaké jsou ale technické parametry vysílání v obou nových lokalitách?

K TÉMATU: Multiplex 4 nečekaně zahájil vysílání z plzeňské Košutky

V Plzni vysílá multiplex 4 z vysílače Košutka poblíž vodárny (nikoli ze stejného vysílače, který do 14. prosince využíval multiplex 3 s televizemi Óčko, Z1 a Public). Signál lze zachytit na kanálu 63. Výkon vysílače podle serveru DXradio.cz dosahuje 6,3 kW, polarizace je horizontální.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Telefónica otestovala multiplex 4 v Ostravě

V Ostravě lze multiplex 4 zachytit rovněž na kanálu 63 z lokality Mariánské náměstí (zřejmě budova Telefóniky O2 v ulici 1. máje, ale je možné, že test probíhá z druhé plánované lokality v Lanové ulici, kde by měl být vysílač velmi blízko antén multiplexů 1, 2 a 3 na vodojemech Hladnov). Výkon vysílače dosahuje podle serveru DXradio.cz pouhých 800 W, polarizace je horizontální.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).