Hlavní navigace

Jaké bylo první pětiletí pro české internetové videopůjčovny?

16. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 1. 2008

Internetové půjčovny působí letos na českém internetu již pátým rokem a za tu dobu prošly dramatickým vývojem. Od krachu projektu Starzone.cz jsme dospěli až k vlastní videopůjčovně veřejnoprávní televize. Proč je tedy pořád o internetových videopůjčovnách tak málo slyšet? O tom si přečtete více v dnešním článku na našem sesterském serveru Lupa.cz.

BRAND24

Například ředitel internetu televize Nova Robert Mitka pro článek uvedl chystané novinky: Samozřejmě plánujeme řadu doplňkových aktivit, asi první na pořadu dne jsou komunitní služby orientované na obsah videopůjčovny. Na stránkách půjčovny by tak měly začít přibývat recenze, uživatelské diskuze ke snímkům a další doprovodný obsah. Z dalších služeb bych zmínil zejména přidání obsahu ve vysokém rozlišení (HD) a placené kanály.

Pro internetové vysílání nejsou, alespoň podle slov Roberta Mitky, konkurencí nabídky IPTV. Nelze rozhodně příliš předpokládat, že si všichni uživatelé internetu budou chtít koupit set-top-box a platit další paušál. Naopak, lidé si podle našeho názoru budou pořizovat mnohem pravděpodobněji nové (větší a lepší) televize. Budoucnost tedy daleko spíše vidíme v internetových televizorech (někdy taky nazývaných Smart TV). Jedním z příkladů takovéto streamové služby může být již dnes fungující HP Smart TV, která umí spolupracovat s videopůjčovnou Cinemanow.com, nebo internetová televize Panasonicu pro Google, která je však stále ještě spíše v první fázi svého vývoje, řekl Lupě.cz Robert Mitka

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).