Hlavní navigace

Jak se bude digitalizovat rozhlas? ČTÚ se musí rozhodnout

11. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 11. 2011

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) si do budoucna musí stanovit harmonogram pro to, jakým způsobem bude probíhat zavádění digitálního rozhlasu v České republice. Na dnešním kolokviu ke konci analogového televizního vysílání to uvedl předseda ČTÚ Pavel Dvořák. Otázkou je, zda tento proces bude probíhat podobně jako u televizí, či jinak, konstatoval Dvořák.

BRAND24

ROZHOVOR: Michel Fleischmann: S rozhlasovou digitalizací není třeba spěchat

V České republice se zatím rozhlasové televize do digitálního vysílání DAB a DAB+ nehrnou. Chybí právě jízdní řád, podle kterého by se z původní VKV distribuce na novou přecházelo. Rádia navíc mají jistotu, že pokud se rozhodnou přejít v budoucnu na digitální vysílání, stávající analogová licence se jim prodlouží až do roku 2025. V minulosti se rozhodly jít touto cestou například stanice Oldies Rádio, Čas, Černá hora, Frekvence 1 nebo Impuls. Jediným sousedním státem, kde se zatím DAB+ rozjel ve velkém, je Německo, které už od letošního roku provozuje jednu celoplošnou síť.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).