Hlavní navigace

Jak bude vypadat nový cyklus ČT Škoda lásky, film Cesta ven a seriál Sanitka II?

5. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Česká televize uvolnila fotografie k několika novým projektům dramatické tvorby, které chystá na letošní podzim a příští rok

Několik fotografií k novým projektům dramatické tvorby, které představila na čtvrtečním setkání s novináři, uvolnila Česká televize. Jde například o cyklus příběhů Škoda lásky, který nabídne podobně jako aktuálně vysílané Nevinné lži osm samostatných filmových povídek pro nedělní večery. Náměty autoři čerpali od významných českých spisovatelů a celý cyklus je míněn jako „intimní exkurz do zákoutí (nejen) partnerských vztahů“. Mezi režiséry příběhů se objevuje i Jan Hřebejk.

Celovečerní distribuční film Revival režisérky Alice Nellis nabídne vtipný pohled na partu bývalých rockerů, kteří se na sklonku života rozhodnou obnovit kapelu. V rolích bývalých muzikantů se objeví samé známé tváře: Bolek Polívka, Miroslav Krobot, Karel Heřmánek či Zuzana Bydžovská. Česká televize snímek koprodukuje se společností IN Film Praha.

BRAND24

Dalším celovečerním snímkem ČT bude Cesta ven režiséra Petra Václava o osudech mladé romské rodiny, která se snaží vést normální život, ale naráží na dluhy, problémy se sháněním zaměstnání a nepochopení úřadů i společnosti. Režisér film obsadil romskými neherci a je producentským debutem společnosti Moloko flm Jana Macoly a Miloše Lochmana.

Seriál Sanitka II. režiséra Filipa Renče začal vznikat ještě za ředitelování Jiřího Janečka. Aktuálně jde asi o nejdražší seriálový projekt České televize, které současné vedení nezastavilo, ale částečně snížilo jeho rozpočet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).