Hlavní navigace

iVysílání České televize nejstahovanější českou aplikací v iPadech

15. 6. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
15. 6. 2011

Videoarchiv České televize iVysílání.cz se stal nejstahovanější českou aplikací pro tablety iPad od firmy Apple. Počet stažení této aplikace, kterou společně s ČT vyvinula firma Motion Media, dnes dosáhl 10 tisíc, přičemž ČT ji uvolnila pro veřejnost teprve před necelými třemi týdny. Jsme rádi za enormní zájem o iVysílání na iPadech a rovněž za vysoké hodnocení, která tato aplikace České televize získala. iVysílání je vlajková loď nových médií ČT jak na internetu, tak na nových platformách, konstatuje ředitel divize Nová média ČT Milan Fridrich.

K TÉMATU: Videoarchiv Novy Voyo.cz v Česku nejstahovanější aplikací pro iPad

Pozici lídra mezi nejstahovanějšími českými aplikacemi pro iPad dosud držela televize Nova se svojí službou Voyo.cz, což je obdoba českotelevizního iVysílání.cz. Nova se tímto úspěchem pochlubila začátkem května. Na rozdíl od iVysílání.cz ale Voyo.cz na iPadech nabízí zdarma jen poslední tři nejnovější, tři nejsledovanější a tři právě sledovaná videa. Ostatní obsah je zpoplatněn, ale předplatitelům se na oplátku nezobrazuje reklama.

ČTĚTE TAKÉ: Sportovní kanál ČT 4 už živě vysílá pro iPhony a iPady, stejně jako ČT 24

iVysílání.cz pro iPady je zcela zdarma a obsahuje pořady všech čtyř programů ČT za posledních pět let. Kavčí hory momentálně finišují s přípravou dalších dvou aplikací pro iPady, zpravodajské ČT 24 a sportovní ČT 4. Zpravodajský kanál ČT 24 bude přes nejrozšířenější tablety dostupný již za několik dní. V jednání jsou také další tablety. Ještě v létě by měl začít vývoj aplikace iVysílání.cz pro Samsung Galaxy s operačním systémem Google Anrodoid, prozradil Fridrich.

Tipy C

ROZHOVOR: Do pěti let by desetina diváků ČT mohla používat HbbTV, míní šéf Nových médií

Momentálně má ČT celkem sedm aplikací pro chytré mobily a tablety, koncem letošního roku by jich měl být podle šéfa Nových médií ČT dvojnásobek. V současnosti finišujeme aplikaci iVysílání.cz pro telefony iPhone a pro chytré Nokie se Symbianem 3, říká Fridrich. Věříme, že vedle počtu aplikací se ustálí a posílí počet věrných uživatelů, kteří přijmou nově definované programy ČT v nových přijímačích a budou jim k užitku, dodává.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).