Hlavní navigace

Ivana Levá: Stát by měl lidem v odlehlých oblastech přispět na satelity

18. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 9. 2007

Po přechodu na zemské digitální vysílání vzniknou na území České republiky „černé díry“ bez pokrytí DVB-T. Tuto možnost připouští poslankyně Ivana Levá (KSČM) a chce lidem z nepokrytých oblastí přispět, po vzoru Francie, na nákup satelitních kompletů.

BRAND24

Chtěla bych, aby byl u nás pro tyto případy zřízen fond, především z reklamy, z něhož by se obyvatelům oblastí, které nepůjdou pokrýt, přispělo na satelit. Pro Radiokomunikace, ale i pro další provozovatele sítě by to znamenalo, že by nemuseli v malých osadách stavět tzv. dokrývače. V případě digitálního vysílání to je finančně velmi náročné, uvedla v rozhovoru pro deník Haló noviny.

Členka Stálé komise pro sdělovací prostředky Poslanecké sněmovny se vyjádřila také k případnému odložení termínu vypínání zemského analogového vysílání. Problémem není zajistit vysílače pro Prahu, Brno, Ostravu či Plzeň, obavy jsou z malých venkovských lokalit. Já tyto obavy docela chápu. Pravdou je, že celý projekt je finančně velmi náročný a námitky Radiokomunikací mají své oprávnění. Nicméně bych byla ráda, kdyby se přechod na digitální vysílání uskutečnil co nejrychleji, sdělila Hálo novinám Ivana Levá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).