Hlavní navigace

IPTV od Volného začne v dubnu pro Prahu a Brno

22. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 3. 2007

Televizní vysílání přes internetový protokol (IPTV) spustí telekomunikační operátor Volný letos v dubnu. Na konferenci Digitální televize to včera oznámil manažer projektu Miloslav Diviš ze společnosti Czech OnLine. V první vlně se služby dočkají diváci v pěti lokalitách Prahy a ve většině Brna, do konce kalendářního roku chce Volný rozšířit dostupnost služby na půl milionu pevných linek.

Služba Volný TV měla vstupit do ostrého provozu už na přelomu roku. Už loni v září se operátor registroval jako provozovatel kabelového vysílání pro deset městČesku. Nakonec se ale testování protáhlo a služba začne fungovat až od letošního dubna. IPTV provozuje v celorepublikovém měřítku od zaří 2006 Telefónica O2 jako O2 TV, existuje také několik místních poskytovatelů služby. Televizi přes pevnou linku připravujíRadiokomuni­kace.

BRAND24

Čtěte také: Jaké bude IPTV od Volného?

Pokud vás problematika IPTV zajímá, nepřehlédněte zítřejší článek na DigiZone.cz. Ten se bude věnovat sporu frýdecko-místecké firmy Mattes ADRadou pro rozhlasové a televizní vysílání o tom, co je a co už není televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).