Hlavní navigace

Infolinka ČRa k digitalizaci nyní denně vyřídí přes 200 telefonátů

4. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
4. 11. 2008

Bezplatná telefonní linka Českých Radiokomunikací o digitálním televizním vysílání, která funguje na čísle 844 900 001, odbavuje od pátečního startu multiplexů 1 a 2 přes 200 dotazů denně. Nejvíce jich podle mediální zástupkyně ČRa Marie Fianové přišlo v pátek 31. října, kdy jich bylo okolo 350. To je podle Fianové zhruba desetinásobek oproti předchozím dnům.

BRAND24

O víkendu infolinka ČRa k digitalizaci vyřídila na 250 dotazů denně, po pondělním nárůstu na 300 jejich počet opět mírně klesá. Například dnes by jich mělo být okolo 200. Nejčastější otázky padaly na téma úprav společných televizních antén (STA) pro digitální příjem televize, a také na případy, kdy set-top-box naladil jen jeden ze dvou multiplexů, které vznikly rozdělením přechodné digitální sítě A.

Nejčastější telefonické dotazy zpracovaly ČRa do speciální sekce FAQ na svém webu www.radiokomu­nikace.cz. Vznikla speciální sekce s radami ohledně STA. Sekce Aktuální informace k digitalizaci bude průběžně aktualizována, aby se zde diváci dozvěděli co nejvíce informací k digitalizaci, dodala Fianová. Tato sekce by měla být na webu ČRa přístupná dnes okolo 18. hodiny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).