Hlavní navigace

Hybridní vysílání poběží pouze na Óčku, Óčko Gold už s ním nepočítá

7. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejočekávanější aplikací pro hybridní vysílání z pohledu diváků je stream Óčka Expres. To nabízí České Radiokomunikace pozemní cestou pouze v Praze v rámci Regionální sítě 12.

Hybridní širokopásmové televizní vysílání označované zkratkou HbbTV už bude v rodině stanic Óčka v budoucnu dostupné pouze na hlavním programu a nikoliv i na Óčku Gold, jako tomu bylo doposud. Provozovatel stanic přistoupil k odpojení příznaku HbbTV na druhé zmiňované televizi. S ohledem na to, že v rámci hybridního vysílání teď nabízíme jiný obsah, nechali jsme aplikace pouze na Óčku, potvrdil serveru DigiZone.cz technický ředitel hudebních stanic Lukáš Hnilička. Óčko Gold nabízelo v minulosti náhledy některých alb interpretů, které si mohli zájemci koupit on-line, ale tato aplikace se dále nevyvíjela.

BRAND24

K TÉMATU: Óčko spustilo hybridní vysílání HbbTV v novém, chystá další aplikace

Hybridní vysílání je dostupné na televizi Óčko v rámci pozemního vysílání v multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG) a také v síti největšího kabelového operátora u nás, firmy UPC Česká republika. V současné době nabízí Óčko dvě aplikace, které se mohou aktivovat po stisknutí červeného tlačítka. Pochopitelně pouze za podmínky, že televizor nebo set-top-box tuto technologii podporuje. Tou první je on-line prodej hudby; druhou pak chat, který připomíná vzdáleně aplikaci Lišta ČT 24. Pravděpodobně nejočekávanější je však streaming Óčka Expres, které je pozemní cestou dostupné pouze v Praze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).