Hlavní navigace

Hybridní vysílání HbbTV spustí ČT nejen na satelitu, ale také v DVB-T

26. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kavčí hory zatím nesdělily, u jakých programů HbbTV nasadí, příznak služby se už ale objevil kromě zpravodajské ČT 24 také u sportovního kanálu ČT 4.

Interaktivní hybridní televizní službu HbbTV, která umožňuje sledovat superteletext s obrázky nebo přehrávat videa, spustí příští týden Česká televize nejen na satelitu, ale také v pozemním veřejnoprávním multiplexu. Serveru DigiZone.cz to potvrdila výkonná ředitelka divize Nová média ČT Pavlína Kvapilová. „Kromě satelitu se chystáme spustit první aplikace i terestricky, a to už příští týden ve chvíli, kdy to celé odstartujeme,“ uvedla.

K TÉMATU: Česká televize má už termín, kdy chce spustit hybridní vysílání HbbTV – 4. května

BRAND24

Prvními aplikacemi HbbTV od Kavčích hor by měl být HD teletext a jednoduchá aplikace k hokejovému mistrovství světa, k jehož zahájení ČT službu spustí. Start je naplánovaný na příští pátek 4. května. Vůbec prvním poskytovatelem HbbTV v Česku se stala kabelová společnost UPC, pro kterou tuto službu vyvinula společnost Sat Plus. Zkušební provoz odstartovala včera v síti digitální kabelové televize UPC u programů UPC Express, Fun 1 a HD Plus.

Více o první službě HbbTV od UPC čtěte v zítřejším článku DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).