Hlavní navigace

Hybridní vysílání HbbTV čeká pilotní provoz i v Rusku

27. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aplikace spojené s hybridním vysíláním HbbTV přináší k běžnému sledování televize možnost získat další doplňkový servis a informace. Je k tomu však nutný přijímač s podporou tohoto standardu.

Rusko je další evropskou zemí, která se rozhodla pro zavedení služeb souvisejících s hybridním širokopásmovým vysíláním (HbbTV). Informoval o tom server Digital TV Europe. Plány na spuštění HbbTV oznámil za státního vysílatele RTRS jeho výkonný ředitel Viktor Pinchuk na konferenci CSTB 2013, která se konala na konci minulého měsíce v Moskvě. Pilotní provoz HbbTV bude probíhat ve třech městech. Zpráva bohužel neuvádí, o která z nich půjde.

BRAND24

K TÉMATU: Archivu iVysílání v rámci hybridní televize se diváci dočkají ve druhé polovině roku

Pro implementaci HbbTV chce RTRS použít technologie od třech mezinárodních společností. Jak již bylo řečeno, jména tří měst sice nepadla, má jít ale o ta, kde počet obyvatel překročil hranici jednoho milionu. HbbTV se bude vysílat jako součást pozemní televize druhé generace (DVB-T2). Pro hybridní vysílání v České republice má být rozhodujícím rokem právě letošek. Veřejnoprávní televize plánuje představení dalších aplikací s ním souvisejících a především on-line videoarchiv iVysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).